Roestvrij Staal

roestvrij-staal-in-productie-rvs

 

 Roest Vast Staal staat algemeen bekend als een zeer duurzaam materiaalsoort. Roestvast staal, ook rvs of inox genoemd en in de algemene wijze van spreken beter bekend als roestvrij staal, is een legering van hoofdzakelijk ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Om van inox te kunnen spreken, is minimaal 11 tot 12% chroom en maximaal 1,2% koolstof benodigd in het mengsel. Ook bevinden zich in veel soorten inox tevens de elementen molybdeen, titanium, mangaan, stikstof en silicium.

 

Grafmonumenten gedeeltelijk of geheel van roestvaststaal onderschijden zich aanzienlijk van traditionele natuursteen monumenten. RVS voegt iets moderns en bijzonders toe aan een monument. Door het met natuursteen te combineren geeft het net dat beetje extra toegeoegde persoonlijke inbreng en is het tevens bijzonder en fraai om te zien. De mogelijkheden zijn dan ook erg groot omdat het in bijna elk denkbare vorm geproduceerd kan worden.

 

   

 

Diverse toepassingen

RVS word veelal toegepast voor producten als vaten voor bier en melk, apparaten in chemische industrie, keukengerei, siervoorwerpen, chirurgische instrumenten, messen, scharen, pompen, afsluiters maar ook voor contructiewerk, gebouwen, bruggen en grafmonumenten. De Toepassing van RVS in een monument kan op een groot aantal manieren en varieert van alleen een accessoire of tekstplaatje tot een geheel grafmonument.

     

Hoge kwaliteit

In het RVS is een keuze uit vele diverse legeringen mogelijk, waarvan RVS 316 en
RVS 304 de meest bekende zijn. Hoe hoger de kwaliteit hoe kostbaarder en beter bestand tegen roest. Kuterbach Grafmonumenten gebruikt uitsluitend de hoogste kwaliteit RVS 316, Dit RVS is goed geschikt voor grafmonumenten en bestand tegen alle weersinvloeden.

       

Voorbeelden in het echt 

Op onze website treft u een groot aantal voorbeelden van RVS grafmonumenten.
In onze showroom te Wezep kunnen wij u tevens het materiaal in het echt laten zien en voelen. In geval u op onze website niets hebt kunnen aantreffen hetgeen u naar op zoek bent, combineren wij graag ons vakmanschap met uw persoonlijke wensen om zo doende tot een uniek ontwerp te komen.

   

 

Een stukje geschiedenis

Het eerste inox werd op 13 augustus 1913 door de heer Harry Brearley in het Brown-Firth laboratorium gegoten, na het moment dat hem in 1912 gevraagd was onderzoek te doen voor de wapenindustrie.

 

RVS-productie