Opschrift

 

Op deze pagina geven wij meer informatie over de verschillende mogelijkheden met betrekking tot opschrift dat op een grafsteen kan worden vervaardigd. U kunt op deze pagina tevens een opschrift type uitzoeken die volgens u het beste past bij uw wensen en deze vervolgens bij uw bestelling aan ons doorgeven.

 

Uitwendig opschrift

gemaakt uit brons, RVS of aluminium wordt op de oppervlakte van de grafsteen gemonteerd. Dit type opschrift biedt de hoogste kwaliteit, duurzaamheid en het minste onderhoud.

Er zijn verschillende kwaliteiten in verschillende prijsclasses verkrijgbaar. Volgens onze bevindingen zijn de letters van de merk Barthelemy zoals op de afbeelding hiernaast weergegeven van zeer goede kwaliteit. Graag geven wij u meer informatie over de uitwendige typen opschriften zodat u een weloverwogen keuze kunt maken voordat u een dergelijke uitwendige opschrift op uw grafsteen laat maken.

Uitwendig-opschrift-01 Uitwendig-opschrift-02 Uitwendig-opschrift-03

Uitwendig-opschrift-04 Uitwendig-opschrift-05 Uitwendig-opschrift-06

 

 

In reliëf gestraald opschrift

Het opschrift kan in reliëf gestraald worden waardoor de omgeving rondom het opschrift als het ware verdiept wordt. In reliëf stralen biedt het voordeel dat het opschrift altijd zichtbaar blijft en geen speciaal onderhoud vereist. De rechtse foto is een voorbeeld van deze straaltechniek.

verdiept-gestraald-opschrift
  in-relief-gestraald-opschrift

 

 

RVS verdiept opschrift

Het opschrift kan in verschillende lettertypen in RVS verdiept worden in het graniet. Het voordeel van deze techniek is dat het opschrift vrij van onderhoud is en niet aan vandalisme onderhevig is.

  

rvs-verdiept-opschrift

 

 

 

Gehakt opschrift

Het opschrift kan in verschillende lettertypen in het graniet gehakt worden. Het voordeel van deze techniek is dat het opschrift vrij van onderhoud is en niet aan vandalisme onderhevig is.

 

gehaktt-opschrift

 

 

 

Mozaïek

Een Mozaïek kan in het graniet verdiept worden. Met een Mozaïek kunt u een heel mooi persoonlijke uiterlijk aan de steen geven door een voorwerp te gebruiken die voor u van betekenis is en herinneringen oproept.  

 

mozaik-verdiept

 

 

 

Gravures

Een gravure van uw dierbare of andere afbeeldingen die belangrijk zijn geweest voor uw dierbare geven de steen een persoonlijke tint. De gravures worden machinaal en handmatig vervaardigd en zijn onderhoudsvrij.

gravure

 

 

 

 

grafmonumenten lettertypes-inwendigGezandstraald/verdiept opschrift

Met andere woorden wordt het opschrift in deze techniek in de grafsteen verdiepd. Om ervoor te zorgen dat de tekst goed leesbaar is, wordt het verdiepte in een kleur naar wens gelakt. Standaard kleuren zijn; goud, zilver, wit, creme en grijs. Het verdiepte kan tevens met andere kleuren gelakt worden.

 

Bladgoud

is een van onze specialiteiten. Ook is het bij ons mogelijk om het verdiepte opschrift op uw grafsteen met bladhoud te laten vergullen.

 

Lettertypes

Voor uw verdiepte opschrift kunt u een keuze maken uit een van onze lettertypes die hiernaast weergegeven zijn. Mocht u een eigen lettertype willen gebruiken dan is dat tevens bespreekbaar.

 

 

 

  Grafsteen voorbeeldteksten

Ter inspiratie om u te helpen bij het bedenken van een passende opschrift.

     
grafmonumenten teksten-inwendig
 
 

 

 

 Afbeeldingen

Bij een verdiepte opschrift is het mogelijk om naast de tekst tevens een afbeeldingen te vervaardigen. De afbeeldingen hieronder zijn een aantal van onze standaard afbeeldingen waaruit u een keuze mag maken. Het is tevens mogelijk om een eigen afbeelding bij ons aan te leveren of door ons te laten maken.

 

afbeeldingen 01-inwendig afbeeldingen 03-inwendigafbeeldingen 02-inwendig

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

+ 100 afbeeldingen naar keuze

Dit is slechts een kleine greep uit onze collectie. 

 afbeeldingen 04-inwendig afbeeldingen 06-inwendig afbeeldingen 07-inwendig

 

1363297015 info Meer informatie is op aanvraag..